torsdag 15 juli 2010

Hajstorp

Besöket på Karlsborgs fästning var riktigt kul tycker jag. Vi gick äventyrsguidning och det var verkligen värt pengarna. En mycket bra guide tog med oss på 1timme och 45 minuters äventyr. Alma blev lite rädd när vi gick i mörka gångar med rörliga dockor, smällande kanoner och röster som sa allt möjligt "läskigt".

August tröttnade mot slutet men det gick väldigt bra att bära runt honom där ändå.Efteråt blev det en svettig promenad ner till båtarna igen.

Väl framme var det middag som stog på schemat, vi satte oss vid ett par bänkar i land. Innan vi fick i oss maten såg vi en liten kille och hans morfar dra upp den största aborren jag någonsin sätt. De hade i metspöt max 5 minuter, Sebbe fiskade lite han med då men fick inget.I morse åkte vi vidare med Töreboda som mål. Först kom vi till Forsvik, Göta Kanals äldsta sluss byggd 1811-1813. Där finns även Sveriges första klaffbro av järn. Det blev även vår sista sluss uppåt på väg till Göteborg.Vi fick vänta ganska länge i Forsvik då det kom en passagerarbåt. Och det var många som väntade och det blev lite lätt stressigt när vi skulle i väg. Det är många som struntar i att andra båtar väntat längre på att komma in i slussen. Något man absolut ska göra innan man åker kanalen är att gå en lightkurs i tyska och då lära sig orden för: Vi väntar på slussning, det är kö, vi var före er och framför allt lära sig en jäkla massa svordommar.

Väl uppe i Viken, Göta Kanals högsta punkt på 91,8meter blev det en blåsig resa över sjön. I Tåtorp brallade det på rätt bra och vi la oss utanpå en annan båt i väntan på slussning.

Sen blev det slussning neråt. Och en massa broar... och regn, massor.

Väl framme i Töreboda var det proppfullt så det var bara åka vidare. Vi hamnade i Hajstorp och här är det jättefint och helt dött. Regnet fortsatte vräka ner men vi satt i båtarna och mös.

Lagom tills middan ätits klarnade det upp och vi gick en sväng, badade (även jag) och sen nattades barnen.

Nu har solen just gått ner och vi har 20 grader i luften och 26 i vattnet :-)

Inga kommentarer: