lördag 31 juli 2010

Högholmen

Äntligen är vi på en ö!
Tja, vi har allafall lämnat kanalen och börjat resan hemmåt. Med lite vemod vinkade vi hejdå till sista slussvakten och gled ut genom Mem.
Det blev två nätter i Söderköping då det blåst och blåst och blåst. Men eftersom det bara regnat hela tiden gör det inget. Vi spenderade dagen med att äta, duscha, fika och gå en liten liten promenad.
Klockan 9 var vi loss från kajen och redo för slussning. 5 andra båtar också men vi och Lunkan kom med. Efter oss kom en searay in på sniskan i slussen. Den båten med besättning var verkligen en sån man inte vill ha brevid sig i slussen. Hade ingen koll alls på sin båt och det kan ofta sluta med att man får fula märken på sin egen båt.
Men det gick bra då vi fendrat av så det räckte.
Ute i Östersjön tankade vi i Stegeborg och åkte vidare norrut. La oss vid Högholmen precis under Bråviken. Grillning på släta fina klippor och sen satt vi på berget och njöt länge. Det har varit runt 22-23 grader idag och nu på kvällen är det fortfarande 20 grader.
I morgon blir det långkörning upp till Trosa.

2 kommentarer:

Karin sa...

Har du slutat blogga eller pausar du bara?

Tack för din kommentar hos mig. Blir så glad att folk gör sig till känna.

Ha en skön kväll!

Sus sa...

Sv: Två hysteriska barn. Resten sov :) Det går ju att välja smarta platser med dyrt tillägg, men dina barn kommer så klart att vara nöjda :)