lördag 10 juli 2010

Ljungsbro

Det är sjukt varmt. Vi skulle vidare och bergs slusstrappa i över 30 grader är inte att rekomendera. Men vi ville vidare.
Så strax efter 11 kom vi äntligen i väg upp i slussarna. Sämsta tänkbara tid då vi inte ätit lunch än. August som sovit en bra stund innan vi kom iväg vaknade lagom tills vi klarat av 2 av de 7 slussarna i trappen. Men det funkade bra ändå.
Så stog vi där i lite mer än en timme i gassande solsken, utan möjlighet att svalka av sig i vattnet.
I sista slussen fick vi veta att det var en timmes väntan i övre gästhamnen innan vi kunde åka vidare i de övre två trapporna. Perfekt tänkte vi, då blir det lunch då.
Men när vi kom ut i bassängen så öppnades slussportarna upp och vi gled in och upp. Och ner, och upp. Slussvakten gjorde lite fel för det var båtar på väg ner i den övre trappen och då kan man inte köra upp båtar samtidigt. Men efter lite fix så kom vi upp och vidare in i nästa trapp.
Direkt efter bron la vi till och alla hoppade i vattnet.
Sen mot pizzerian!
Mat i magen, bad igen och sen drog vi vidare. La oss i gästhamnen i ljungsbro och där var vi ensamma fram till 7 tiden då det kom två båtar till.
Mycket fräsch gästhamn här. Bäst är cloettas fabrik som ligger en knapp kilometer från gästhamnen. Dit ska vi gå när vi är på vägen hem, när alla barnen är med.

Inga kommentarer: