måndag 12 juli 2010

Motala

Den som sköter bron i ljungbro är antligen trött eller blind. I går kväll fick en båt vänta jättelänge på broöppningen och när vi skulle åka var det över 40 minuters väntan.

Efter man klarat av Heda sluss är det långt till nästa sluss i Borensberg. Men en massa broar passerar man.

Slussen i Borensberg är handmanövrerad men stackars slussvakten fick jobba själv. Vi var i koma då det är för varmt för att tänka.

Vi gled över sjön Boren och såg fram emot lunch vid Borenshults väntbrygga.

När maten var inmundigad blev det besättningsbyte igen. Sara och Sebastian kom och Stefan och Ludde åkte med hem. Eller Stefan ska åka med sin mormor och morfar på kanalen i deras båt.

Borenshult består av en slusstrappa om 5 slussar på 15,3 meter. Lätt match i 33 gradig luft ;-)

Båten framför oss i slussen kunde inte det där med att slussa. De lät linorna slacka flera gånger så deras båt slogs in i slussvägen flera gånger. Det lät så mycket så folk kom fram för att titta vad som hände.Framme i Motala blev det bad, bad, bad och glass.

Både jag och Carola hade tävlat i hamnen.se s tävling om Göta Kanal. Mamma också. Och första pris knep Carola, en kanalbiljett så deras resa blev lite billigare. Mamma fick andrapriset som var sjökort över kanalen.

Vi gick till kanalbolagets huvudkontor och hämtade ut priserna. Perfekt med sjökort då vi inte hade några och jag alltid sitter nere med barnen och inte kan hänga med då Tobbe har datorn med sjökorten på uppe på flyan. Nu kan jag sitta och följa med jag också.

Inga kommentarer: